Å male fliser kan være en effektiv og rimelig måte å gi badet eller kjøkkenet ditt en fullstendig oppgradering. Og det beste av alt er at det er en enkel gjør-det-selv-jobb som vil spare deg både tid og penger. Her er noen tips fra oss i Byggoutlet som vil gjøre hele prosessen enda enklere.

Trinn 1: Velg riktig maling

Først og fremst er det viktig å velge riktig maling til jobben. Disse produktene gir et perfekt resultat og vil sikre at malingen holder seg godt over tid. Til fliser på vegger i tørre rom hvor flisene ikke vil bli utsatt for vannsøl som blir liggende anbefales en vanntynnet oljemaling. Fashion fra Gjøco er en ypperlig variant her, den finnes i alle glansvarianter. Skal du male gulvfliser anbefales alltid gulvmaling, og aller helst en oljebasert variant.

Trinn 2: Forarbeid

Når du har valgt malingen, må du forberede flisene. Vi tilbyr et bredt utvalg av rengjøringsprodukter som vil hjelpe deg å fjerne all smuss og skitt fra flisene og sikre at de er helt rene før du begynner å male.

Dersom flisene dine er blanke eller helt glatte, er det også nødvendig å slipe ned etter vasking for å sikre at malingen sitter bedre. Viktig at du bruket et fint sandpapir eller slipepad. For grovt papir kan skape riper i flisene.

For å sikre at malingen holder seg godt over tid, er det viktig å bruke en god grunning før du påfører malingen. Heftgrunn fra Gjøco gir et solid grunnlag for malingen og bidrar til å sikre at den holder seg godt over tid.

Trinn 3: Etter malingen

Når du har påført malingen, er det viktig å forsegle flisene for å beskytte malingen mot slitasje og fuktighet. Maling fester seg ikke på silikonfuger. Dersom du ikke ønsker å maskere kan du legge på ny silikonfug etter malingen er tørket.

Med de riktige produktene og nøye forarbeid, kan du enkelt male flisene dine og gi rommet et helt nytt utseende. Ta en titt på vårt utvalg av malingsprodukter og tilbehør, og kontakt oss gjerne hvis du trenger hjelp eller råd om hvordan du skal male flisene dine.